Signa aquesta carta al Parlament i al Govern de la Generalitat
Per unes residències assistides per a gent gran on es pugui viure dignament
empezar
 
Al Parlament de Catalunya
Al Govern de la Generalitat     

A la ciutat de Barcelona hi ha un total de 193 residències assistides per a gent gran on hi viuen  11.288 persones segons dades de 2017 que, per diferents motius, no poden fer-ho a casa seva. Encara que uns quants d’aquests centres consten com a públics, la majoria són gestionats per empreses privades amb ànim de lucre. A algunes d’aquestes empreses se les coneix per activitats com per exemple la construcció i no per tasques assistencials, i el primer que han fet després de guanyar el concurs ha estat acomiadar personal. L’ens que controla i supervisa aquests centres és el Consorci de Serveis Socials de Barcelona, integrat per la Generalitat i l’Ajuntament. A la pràctica, la majoria d’empreses apliquen polítiques empresarials on es prioritzen els beneficis econòmics en detriment de la qualitat i el benestar de les persones. Són nombroses les queixes de familiars i residents per manca de personal, baixa qualitat del menjar i minsos programes de rehabilitació. Els/les signants exigim:

· Augment dels recursos destinats a les residències de gent gran i que aquests vagin destinats a l’assistència, no als beneficis de les empreses.
· Gestió pública dels centres amb control públic de la gestió.
· Mecanismes democràtics de participació de familiars, veïns i veïnes en el funcionament dels centres.
· Elaboració d’un pla general, amb participació de la població, que estudiï i defineixi les necessitats de la gent gran perquè aquest col·lectiu pugui viure dignament.

 
Nom i congnoms *

 
DNI *

 
correu electrònic

 
Ets una persona afectada directa o indirectament per aquesta problemàtica?

     
 
Vols fer el seguiment o implicar-te en aquesta lluita?

Si contestes que sí, assegurat que hagis posat el teu correu electrònic per poder connectar amb tu.
     
 
Gràcies per la vostra inscripció. Si us plau, per completar-la és necessari acceptar les següents condicions legals:

La Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona garanteix que la informació personal donada pels signants serà tractada d'acord a les previsions i circumstàncies previstes sota l'actual legislació sobre protecció personal d'informació  (Llei orgànica 15/99, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, el Real Decret 994/1999, del 11 de juny). D'acord amb la legislació vigent, l'informem que les seves dades personals seran tractades com arxius de dades automatitzades al directori 'persones i entitats interessades en temes concrets’. Seran usats únicament per deixar constància de l’objecte plantejat: signataris del manifest proposat. Les dades no seran cedides a cap altre persona, institució o entitat jurídica. Pot exercir drets d'accés, rectificació cancel·lació i / o objecció, si us plau enviï un correu electrònic a projectes@favb.cat. Està d'acord amb aquestes condicions?
     
 
Aquesta recollida de signatures està promoguda per la Vocalia de Sanitat de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB)
www.favb.cat
favb@favb.cat

Gràcies per completar aquest typeform
Ara en pots crear el teu propi — és gratuït, senzill i bonic!
Crea un <strong>typeform</strong>
Powered by Typeform